Website tarieven

De kosten van uw nieuwe website zijn afhankelijk van een hele hoop factoren, daarom is het erg lastig om zonder verdere informatie te berekenen hoeveel uw website kost. Op deze pagina staat alleen wat informatie over bijvoorbeeld maandelijkse kosten, hoe de prijs berekent wordt, etc. Om de prijs die uw website daadwerkelijk gaat kosten te achterhalen kunt u gratis een offerte aanvragen.

Prijsberekening

Om de prijs van uw nieuwe website te berekenen zijn er aantal belangrijke gegevens nodig. Hieronder staat aangegeven welke gegevens er nodig zijn voor het berekenen van de prijs en waarom.

Als eerste is het van belang dat u aangeeft wat voor website u wilt. Dit kan bijvoorbeeld een webshop, portfolio website, bedrijfswebsite, etc. zijn. Dit is belangrijk om te weten, omdat het maken van een webshop bijvoorbeeld moeilijker is als het maken van een portfolio website.

Naast de soort website die u wilt is het ook belangrijk om de omvang van de website te weten. Hiermee wordt het aantal pagina’s dat uw website zal gaan bevatten bedoelt. Het is bij het aanvragen van de offerte nog niet heel belangrijk dat u het precieze aantal weet, maar in ieder geval wel iets in de richting zodat de kosten niet opeens een stuk hoger uitkomen als verwacht.

Als derde is het van belang dat u kiest voor een hostingoptie. Er zijn verschillende hostingopties mogelijk. Deze vind u allemaal bij het aanvragen van een offerte. Het is belangrijk om dit te weten, want als u uw website zelf al gehost heeft kunnen de kosten hoger of lager uitvallen, dat hangt af van het hostingplatform.

Nummer vier is ook een heel belangrijke, het CMS systeem. Het CMS is het systeem waarmee u uw website bewerkt. U kunt kiezen uit verschillende CMS systemen en deze systemen hebben ook verschillende prijzen, daarom is het van belang dat u aangeeft welk systeem u wilt gebruiken voor uw nieuwe website.

Het aantal talen op uw website is ook belangrijk! Als u er voor kiest om meerdere talen toe te passen op uw website kan dat invloed hebben op de kosten.

Een inlogoptie voor klanten heeft ook invloed op de prijs. Als u er voor kiest om een inlogoptie te laten maken voor uw klanten komen de kosten hoger uit.

Als u uw logo wilt laten maken dan komen de kosten natuurlijk ook hoger uit.

Maandelijkse en jaarlijkse kosten

Als u een website aanschaft bij mij hoeft u natuurlijk geen maandelijkse kosten gaan betalen. Wel worden er jaarlijks hostingkosten gerekend. Deze kosten hangen af van het hostingplatform dat u heeft gekozen.

Onderhoudskosten

U hoeft geen standaard onderhoudskosten te betalen, alleen als u een update wilt op uw website die u niet kan doen via het CMS systeem. Wel kan het zo zijn dat het CMS van een volledige versie veranderd (Bijvoorbeeld van 2.x naar 3.x), als dat gebeurd dan kan het af en toe zijn dat er kosten worden gerekend. Het is natuurlijk niet verplicht om zo’n update uit te voeren. In-versie updates (Zoals 2.3 naar 2.4) zijn wel altijd gratis.

× TIMODW templates