Wat is een CMS

De afkorting CMS staat voor content management system. Een CMS is een systeem waarmee u uw website op eenvoudige wijze aan kan passen en beheren.

Voordelen van een CMS

Het gebruik van een content management systeem voor het onderhouden van uw website heeft natuurlijk een aantal grote voordelen die u niet hebt zonder CMS. De belangrijkste en grootste voordelen staan hier onder opgenoemd.

Het eerste en misschien wel grootste voordeel is dat u niet afhankelijk bent van andere personen. Als u eenmaal weet hoe het systeem werkt dan kunt u uw website praktisch altijd aanpassen, zolang u maar verbonden bent met het internet. U kunt zelfs onderweg nog even op uw telefoon bijvoorbeeld uw website aanpassen.

Daarnaast is een ander groot voordeel ook de vereenvoudiging. Als u zelf de programmering van uw website aan moet passen is dat natuurlijk een heel lastig en vervelend werkje. Ook snappen een hele boel mensen niet wat er allemaal staat in de programmering van de website. Daarom is een CMS juist zo handig. Het CMS koppelt als het ware de bewerkbare content, zoals teksten en plaatjes, los van de opmaak van de website en plaatst deze in een overzichtelijk tekst vak dat u zelf aan kan passen.

Een ander voordeel is natuurlijk ook dat u niet elke keer een dure developer in moet schakelen om de website aan te passen als u zelf niet weet hoe u moet programmeren. Dit scheelt dus een hele hoop extra kosten.

Welk CMS is het beste?

Op deze vraag is helaas niet zomaar een antwoord te geven. Bij het aanvragen van een offerte heeft u 3 verschillende keuzes voor een CMS. Alle drie van de CMS systemen hebben zo zijn eigen voor- en nadelen. Voor hulp bij het kiezen van een CMS kunt u natuurlijk altijd contact opnemen, maar hieronder staan in ieder geval de belangrijkste punten verwerkt bij het kiezen van een van de systemen.

WordPress: dit CMS is vooral bedoelt voor het maken van blogs. Ik raad het ook sterk af om dit CMS te gebruiken als u een normale bedrijfswebsite wilt hebben.

TIMODW CMS 3.0 compleet: dit CMS is een op maat gemaakt CMS voor uw website. Ik maak dit systeem volledig zelf, waardoor die helemaal bij uw website past. Ik begin altijd met de standaard functies die ik al van te voren gemaakt heb, zoals de bestanden uploader of het pluginbeheer, en daarna maak ik voor elke aparte pagina op uw website een bewerk-pagina. Op zo’ n bewerkpagina heeft u een simpel overzicht van de teksten en plaatjes op de specifieke pagina die u aan het bewerken bent. U kunt de teksten en plaatjes aanpassen, daarna is het slechts een kwestie van opslaan en de nieuwe teksten en/of plaatjes worden direct zichtbaar op de website. Dit CMS is bedoeld voor de wat grotere en geavanceerdere bedrijfswebsites. Ik raad dit systeem aan als uw website 10 of meer pagina’s heeft.

TIMODW CMS 3.0 basis: dit CMS is in principe hetzelfde als de compleet versie ervan, maar hier heeft u een iets minder grote keuze uit functies die het CMS heeft. Wel kunt u natuurlijk nog steeds uw website content aanpassen. Om te zien wat het precieze verschil is kunt u naar de pagina “TIMODW CMS 3.0”.

× TIMODW templates